Toyota офіційно презентувала серійний електрокросовер BZ4X з родини Beyond Zero

Новини
01 Листопада, 2021

Прем’єра концепту від суббренду Toyota відбулася навесні 2021 на Шанхайському автосалоні. Електромобіль розроблений на платформі e-TNGA у тандемі з Subaru. Новинка із запасом ходу до 450 км/год випускатиметься з FWD та AWD, отримала передові технології безпеки, сонячні панелі на даху для живлення акумуляторних батарей та кермо-штурвал у топовій версії. Всього під брендом Beyond Zero має вийти ще 6 електромобілів до кінця 2025 року.

Відмінні риси BZ4X – довга колісна база з короткими звисами, висока посадка, просторий салон із достатнім простором для ніг задніх пасажирів. У конструкції автомобіля є рішення, що вдосконалюють аеродинаміку. Задній дифузор і нижня решітка радіатора забезпечені заслінкою, яка регулює напрямок потоку охолоджуючого повітря до батареї і знижує опір. Також в авто роздільний спойлер.

У топовій версії BZ4X, замість звичного керма, доступний штурвал (на зразок штурвала нових Tesla Model X/Y). Такий варіант, за заявами розробників, усуває необхідність змінювати положення рук під час руху на розворотах, паркуванні або звивистих трасах. Також інноваційна технологія позбавить водія вібрації, що походить від дорожнього покриття. У салоні привертає увагу піднята цифрова панель приладів і масивний екран інформаційно-розважальної системи.

BZ4X – Технічні характеристики

Електрокросовер Toyota оснащений літій-іонним акумулятором потужністю 71,4 кВт/год з рідинним охолодженням, доступний з переднім та повним приводом. Передньопривідна версія отримала електродвигун потужністю 150 кВт (204 к.с.) і крутний момент 265 Нм. За даними Toyota, це дозволяє базовій моделі bZ4X FWD розганятися з нуля до 100 км/год за 8,4 секунд і досягати максимальної швидкості 160 км/год. Запас ходу для варіанта FWD оцінюється більш ніж 450 км (280 миль) за європейським циклом WLTP.

Повнопривідна модель bZ4X з двома електродвигунами потужністю 80 кВт (по одному на кожну вісь), що розвивають 160 кВт (217,5 к.с.) та 336 Нм крутного моменту. BZ4X AWD розганяється від 0 до 100 км/год за 7,7 секунди і має таку саму максимальну швидкість – 160 км/год. При швидкій зарядці постійним струмом 150 кВт bZ4X зможе зарядити до 80% ємності акумулятора приблизно за 30 хвилин.

 

Наступні статті:


замовити TEST-DRIVE Замовити дзвінок