Mercedes-Benz Concept EQG, Vision Circular від BMW, Mission R від Porsche та інші електромобілі Мюнхенського автосалону

Статті
16 Вересня, 2021

Автосалон IAA Mobility, що проходив  у Мюнхені  з 7-12 вересня, став важливою подією в електромобільному світі. «Європа планує стати одним з перших кліматично нейтральних континентів на планеті. «IAA Mobility 2021 — це час і місце, де можно буде випробувати місію кліматичної нейтральності для мобільності завтрашнього дня», — відзначив на церемонії відкриття президент Німецької асоціації автовиробників (VDA) Хільдегард Мюллер.

Однією з цікавих новинок IAA Mobility став Mercedes-Benz Concept EQG, потужний та футуристичний електромобіль G-класу. Мерседес вирішив піти шляхом трансформації вже існуючих моделей. EQG, історія якого сягає кінця 1970-х років, став повністю електричною  версією G-класу. З того часу було випущено більше 400 000 екземплярів Авто має надійти у продаж в 2024 році. Ймовірно, EQG  матиме батарею 107,8 кВт/год та отримає 4 електродвигуни, потужну підвіску, які забезпечать спортивні характеристики та керованість на бездоріжжі. Точні  технічні характеристики електромобіля поки тримаються в секреті.

А от дизайн легендарного позашляховика з електроприводом відвідувачі виставки могли оцінити в повній мірі. Спереду електромобіль має закриту решітку з LED-підсвіткою, передній бампер, 22-дюймові алюмінієві диски, світлодіодні стрічки на даху. Замість колеса-запаски EQG має додаткове відділення для зберігання зарядного кабеля на задній двері, яке закривається на ключ.

Як і личить представнику лакшері-сегменту, EQG має ексклюзивні фішки. Одна з них – плаский багажник глянцевого чорного кольору. Ключовим елементом дизайну є фірмова літера «G», яку можна побачити зверху. Роль прожектора виконує біла світлодіодна стрічка, вмонтована в передній край багажника на даху.

Mission R від Porsche

Ще однією цікавою новинкою автосалону став концепт електричного спорткару Mission R від Porsche. Розробники поєднали у авто інноваційні технології та екологічно чисті матеріали. Авто відрізняється низькою посадкою та характерними рисами спорткарів з Штутгарта-Цуффенхаузена. Потужність 800 кВт (1088 к.с) забезпечується за рахунок 2 електродвигунів у кваліфікаційному режимі.

Vision Circular від BMW

BMW поставила амбітну мету – отримати звання «найекологічнішого виробника индивідуальної мобільності преміум-класу». Найцікавіше у Vision Circular від BMW – що він повністю придатний до вторинної переробки. BMW також презентували відвідувачам прототип авто iX5 – на водородних паливних елементах.

Розкішні електричні позашляховики від MercedesBenz

Прем`єри від Mercedes-Benz включали два концепти: позашляховик  EQG і електрокар преміум-класу Mercedes-Maybach EQS, а також потужний седан EQE з пробігом в 660 км. Ще однією новинкою від Mercedes-Benz став 3-рядний електричний позашляховик EQB потужністю до 560 кВт (761 к.с.).

Бажаєте замовити електромобіль в Україні “під ключ”? Звертайтесь в Олмакс Груп за телефоном: +38 068 776 77 00. Наші консультанти підберуть електромобіль під ваш бюджет та побажання.  У вартість електромобіля входять усі витрати на доставку, митне оформлення та сертифікацію.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу: t.me/olmaks, щоб не пропустити найцікавіше!

 

Наступні статті:


замовити TEST-DRIVE Замовити дзвінок