Новини
15 Березня, 2021

Kia EV6 створений на тій же модульній платформі E-GMP, що і Ioniq 5. Дизайн EV6 значно відрізняється від електромобілів бренду Kia та виглядає досить спортивно та футуристично: кузов обтічної форми, спойлер на даху, задня частина з похилою стійкою – все спрямоване на підвищення аеродинаміки електромобіля.

Над дизайном Kia EV6 працювали 3 студії у Кореї, Каліфорнії та Германії. Завдяки платформі Electric-Global Modular Platform електромобіль матиме значну дальність ходу – не менше 500 км на одній зарядці, можливість швидкої зарядки (поповнення запасу ходу на 100 км за 4 хвилини) і прискорення до 100 км за 3 хвилини. Також за рахунок платформи  E-GMP EV6 матиме досить просторий салон.

Характерною зміною у зовнішності EV6, порівняно з попередніми моделями Kia, стала відмова від фірмових ґрат радіатора. Новинка отримала комплекс елементів Digital Tiger Face: це поєднання головної оптики, компактної решітки між ними і повітрозабірника в передньому бампері з оптимізацією повітряного потоку (повітря проходить через плоску підлогу і під нею). Характерними деталями Kia EV6 є приховані дверні ручки.

У салоні є двоспицеве рульове колесо, дворівнева центральна консоль, великий здвоєний дисплей для панелі приладів і медіасистеми, а також панель управління клімат-контролем з механічними кнопками.

Одним з яскравих елементів нового інтер’єру є цілісний високотехнологічний вигнутий аудіовізуальний і навігаційний екран високої чіткості (AVN). Цей екран та тонка приладова панель надають простору відчуття легкості та відкритості. Екран простягається від рульового колеса до центру автомобіля і відображає комбінацію приладів перед водієм, а також інформаційно-розважальну систему і навігацію над центральною консоллю. Ширина екрана створює відчуття занурення для водія, а мінімальна кількість фізичних кнопок забезпечує лаконічний досвід водіння.

Під центральною консоллю є простір для зберігання речей та широкий підлокітник. Сидіння обиті міцною тканиною, у складі якої використаний перероблений пластик.

Технічні параметри та габарити електричної новинки поки не розкривають. Скоріш за все, вони будуть подібні до Ioniq 5. Очікується, що Kia EV6 зможе подолати на одному заряді акумулятора до 500 кілометрів. За попередньою інформацією довжина EV6 складе близько 4,6 м в довжину.

Світова прем’єра електроновинки відбудеться наприкінці березня під час спеціального онлайн-заходу. На ній будуть оголошені ціни та дати старту продажів.

 

Наступні статті:


замовити TEST-DRIVE Замовити дзвінок