Автоогляд
01 Травня, 2019

Як і обіцяв раніше, Jaguar представив громадськості свій перший електромобіль. Він був презентований на автошоу в Лос-Анджелесі у вигляді концептуального кросовера I-Pace, який демонструє бачення британської марки розвитку автомобільного транспорту. «Зелений» первісток Jaguar покликаний скласти конкуренцію електрокроссоверу Model X від Tesla. За словами виробника, новий електрокар отримає запас ходу на одному заряді не менше 500 км, і буде в змозі прискоритися від 0 до 100 км / ч в межах 4 секунд, що відповідає показникам хороших спортивних автомобілів.

Повнопривідний кросовер I-Pace буде використовувати пару електромоторів, які зможуть виробляти потужність близько 400 к.с. і 700 Нм крутного моменту. Харчування їм буде поставляти літій-іонна батарея ємністю 90 кВт * год. Jaguar з гордістю заявляє про те, що машина отримає «чутливу і жваву динаміку, яку ще не має жодне електричний транспортний засіб». Подібно ініціативи Tesla з її прийдешнім бюджетним електромобілем, Jaguar запрошує потенційних клієнтів створити онлайн заявку на I-Pace на своєму веб-сайті. Використовуючи аналогічний метод, компанія Ілона Маска забезпечила більше 400 000 попередніх замовлень на Model 3, незважаючи на те, що поставки автомобіля почнуться тільки в другій половині 2017 року.

«I-Pace Concept являє собою наступне покоління дизайну для електричних автомобілів

Її футуристичний силует з не менш ефектним дизайном інтер’єру – представляє собою продукт, що зберіг справжній ДНК від Jaguar, який поєднав електричні технології та сучасне майстерність », – зазначив глава дизайнерського відділу Jaguar Ян Каллум. П’ятимісний кросовер Jaguar I-Pace отримав панорамний скляний дах, а також два багажника – один спереду, інший – ззаду. Їх обсяг складає 28 і 530 л відповідно. У салоні позашляховика встановлено чотири сидіння, цифрова приладова панель, 12-дюймовий екран системи мультимедіа, а також рульове колесо з сенсорними кнопками. Новий британський електромобіль обладнаний системою швидкої зарядки, тому до 80% акумулятор можна зарядити за 90 хвилин, а до 100% – за 2 години з допомогою 50-кіловатної установки постійного струму. Повідомляється, що екологічний кросовер «Ягуар» надійде в продаж в наступному році, однак ціна серійної моделі поки не оголошена.

Електромобіль Jaguar I-Pace
Електрокроссовер Jaguar I-Pace: Tesla-замінник

Наступні статті:


замовити TEST-DRIVE Замовити дзвінок